Jongerenwerk

Jongerenwerk in beweging

Jongerenwerk is sterk in beweging de afgelopen jaren. Uitvoerende werkers, beleidsmakers, welzijnsorganisaties et cetera zijn intensief bezig met vragen als: Wat is nu precies jongerenwerk? Voor wie is het jongerenwerk bedoeld? Over welke kwaliteiten en competenties moeten jongerenwerkers beschikken? enzovoort. Soms kan het prettig zijn om ondersteuning te krijgen in uw zoektocht naar antwoorden. Jeugd enzo., kan u deze ondersteuning bieden! Trainingen over nieuw jongerenwerk, individuele of teamcoaching, ondersteunen in vormgeven van beleid, het is een kleine greep uit de mogelijkheden die we kunnen bieden.

Jongerenwerk en onderbezetting

Naast vragen over de inhoud en vormgeving van het jongerenwerk zien we in de praktijk dat het lastig is voor welzijnsorganisaties om goed personeel te vinden. We komen in de praktijk regelmatig jongerenwerkteams tegen die niet op volle kracht kunnen functioneren wegens uitval of openstaande vacatures. Jeugd enzo., biedt daarom interim jongerenwerkers met jarenlange ervaring. Zij zijn direct inzetbaar zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over intensieve aansturing. Op deze wijze kunnen wij vaak de personele ruimte bieden, zodat uw team is versterkt en u kunt bouwen aan een stevige structurele oplossing.

Oplossingen op maat

Als het gaat om vraagstukken in-en rondom het jongerenwerk, dan zijn we er ons goed van doordrongen dat standaardoplossingen weinig effectief zijn. Vanuit Jeugd enzo. bieden we daarom ook op maat gesneden oplossingen aan. Of het nu gaat om het bepalen van de inhoud van een training, of het rekening houden met de leerstijl van de deelnemers, we zullen altijd uw specifieke situatie en/of vraag als uitgangspunt nemen.

Neem eens contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.