Jongerenwerk nieuwe stijl!

Jongerenwerk nieuwe stijl

Jongerenwerk nieuwe stijl is een term die begin 2009 officieel zijn intrede doet. Het jongerenwerk werd officieel op de kaart gezet en een nieuwe beroepsgroep was geboren. Daarnaast werd er een landelijk competentieprofiel gepresenteerd wat het onderscheid moest betekenen tussen jongerenwerk oude stijl en jongerenwerk nieuwe stijl.

Is Jongerenwerk nieuwe stijl wel nieuw?

Een grote groep mensen was echter voor die tijd al bezig met vernieuwing in het jongerenwerk. Ook wij zijn al jaar en dag bezig met het vraagstuk hoe het jongerenwerk op een hoger niveau kan functioneren. Jongerenwerk nieuwe stijl betekent wat ons betreft daarom ook niet per se iets totaal nieuws, maar veel meer de terugkeer naar hoe het ooit bedoeld was. Dit uiteraard aangepast aan deze nieuwe tijd en de (communicatie)middelen die vandaag de dag beschikbaar zijn.

Centrale vraagstuk van Jongerenwerk nieuwe stijl

Bij Jeugd enzo. zijn we er van overtuigd dat we nog niet gezien hebben wat er kan gebeuren als het jongerenwerk zijn volledige potentieel gaat benutten. Hoe dit bewerkstelligd moet worden, is wat ons betreft het centrale vraagstuk bij het thema Jongerenwerk nieuwe stijl. Deze vraag betreft overigens niet alleen de jongerenwerker zelf, maar ook de organisatie waar vanuit hij werkt, de opleiding die hij gedaan heeft en de manier waarop het jongerenwerk zijn opdracht krijgt van gemeenten. Jongerenwerk nieuwe stijl is dus veel meer dan alleen maar een nieuwe methodiek of competentie profiel.

Jeugd enzo. en Jongerenwerk nieuwe stijl

Bij Jeugd enzo. zijn we druk bezig Jongerenwerk nieuwe stijl ├Ęcht op de kaart te zetten. Dit doen we op verschillende wijze. Zo is er onlangs het boek “Jongerenwerk nieuwe stijl” verschenen, bieden we trainingen “Jongerenwerk nieuwe stijl” aan en zijn we samen met Logavak de opleiding “Jongerenwerk nieuwe stijl” gestart.

Meer weten wat Jeugd enzo. met betrekking tot Jongerenwerk nieuwe stijl voor uw organisatie kan betekenen? Neem eens vrijblijvend contact met ons op.