Jongeren met ADHD

Ondersteuning voor jongeren met ADHD

Jeugd enzo. biedt sinds kort ondersteuning voor jongeren met ADHD. Dit doet zij vanuit de bijzondere methodiek “Hoera ik heb ADHD!”.

Hoera! ADHD!

De methodiek “Hoera! ik heb ADHD!” gaat er vanuit dat ADHD niet persé een ziekte hoeft te zijn, maar dat het met de juiste begeleiding kan worden omgezet in een kracht. ADHD zorgt er vaak voor dat jongeren zich beperkt voelen in zaken die voor veel mensen vrij normaal zijn. Tegelijkertijd zorgt het er vaak ook voor dat ze bovengemiddeld goed zijn in één of meerdere zaken. De begeleiding vanuit “Hoera ADHD!” richt zich voornamelijk op het laatste.

Excelleren vanwege ADHD

Vanuit deze visie ondersteunen we jongeren om uiteindelijk te kunnen excelleren met hun ADHD. Om datgene wat goed gaat dankzij de ADHD uit te bouwen op het gebied van school, werk, toekomst etc.Uiteraard sluiten we daarbij onze ogen niet voor de moeilijkheden, maar bieden juist praktische handvatten in datgene waarin de ADHDer zich belemmerd voelt.

Coaching is geen hulpverlening

De methodiek “Hoera ADHD” is voornamelijk bedoelt voor jongeren die meer uit hun ADHD willen halen. Het is nadrukkelijk geen vorm van hulpverlening, of vervanging van medicatie. Wel bieden we ondersteuning in de zoektocht naar passende hulp.

Meer informatie? Neem eens vrijblijvend contact met ons op.

 

ps Benieuwd waar ADHD vandaan komt?

 


Ex-E.T door Esma-Movie